Inmiddels zijn de Oekraïense vluchtelingen al weer ruim 3 weken in Woudenberg. Via het Platform en met de hulp van de gastgezinnen en heel veel vrijwilligers worden er wekelijks diverse activiteiten voor hen georganiseerd.  

Terugkomende activiteiten zijn de koffieochtenden, het koken en eten, de wandeling op vrijdagochtend, activiteiten voor de jeugd en de zondagse kerkdienst. Ook is er inmiddels gestart met Engelse les voor de volwassenen. De leerlingen in de basisschoolleeftijd gaan dagelijks naar school, en krijgen les van leerkrachten in hun eigen taal.

Er zijn al diverse acties geweest waarvan de opbrengst naar het Platform gaat. Ook zal binnenkort het bedrag bekend gemaakt gaan worden van de Actiedag van alle Woudenbergse Scholen.

Fietsen kunnen nog steeds gedoneerd worden, deze mag u (ook als ze in slechte staat zijn) op de oprit zetten van Nico Bergsteijnweg 67. De fietsen worden door vrijwilligers opgeknapt en gaan naar een Oekraïense gast in Woudenberg.

Heeft u onze Facebookpagina al gezien? 

Woudenberg voor Oekraïne | Facebook